26 oktober

Insikter från seminariet med SKF

Stort tack till dig som medverkade i fredags, vi hoppas på att få se dig i våra lokaler snart igen!

Fredagsmorgonen bestod av spännande och intressanta samtal i Preeras fyllda lokaler i Göteborg. Morgonens gäst Victoria Van Camp, CTO och ansvarig för affärsutveckling och innovation på SKF, bjöd på en inspirerande dragning kring allt ifrån utmaningarna med att effektivisera hästtransporten för 100 år sedan till hur SKF idag arbetar för att möta digitaliseringens möjligheter. Preeras VD, Sara Farnebo, modererade diskussionen och vi har sammanställt några intressanta insikter från seminariet till dig som inte hade möjligheten att delta denna gången.

  • För att överleva digitaliseringen måste alla organisationer se över sin affärsmodell. Vad är det egentligen vi säljer till kunden? Victoria Van Camp belyste förändrade affärsmodeller som en av digitaliseringens största utmaningar. Säljer vi en produkt eller ett löfte om en produktion utan stopp?
  • Mötet mellan människor är det som påverkar oss mest. Endast genom att sätta kunden och människan i centrum kan vi lyckas. Förståelse för kunden blir viktigare än någonsin. De anställda måste förstå och känna med kunden för att på riktigt förstå vilka utmaningar som kunden står inför och vad det innebär för den egna organisationen. Det interna arbetet måste också präglas av möten mellan människor när det gäller exempelvis utbildningar. På SKF anses Power Point utbildningar verkningslösa och man satsar istället på människa-till-människa centrerade metoder såsom workshops och rollspel.
  • Hur får man förändringen att ske på riktigt? Ledarskapet blir en nyckelfaktor för att kunna genomgå en transformation. Ledarna i organisationen kan inte anse sig äga sina anställda, de jobbar för hela organisationen och ledaren har medarbetarna till låns på sin avdelning. Denna syn på ledarskap i kombination med att uppmuntra alla anställda att ta personligt ansvar, även utanför sina traditionella roller, framhåller Victoria som en framgångsfaktor för att lyckas vända din organisation och möta en av vår tids största möjliggörare och utmaningar, digitaliseringen.

Vi på Preera tror att förändring börjar med människorna i organisationen. Är du nyfiken på att höra mer om på vilket sätt Preera kan vara ett stöd inom digitala förändringsarbeten är du välkommen att läsa mer om Digital Transformation under våra tjänsteområden.

Vill du fortsätta samtalet kring digitalisering? Gå gärna in på vår Yammer-grupp för att dela med dig av dina tankar och ta del av andras funderingar och insikter.

Gå med i vår Yammer-grupp